Tételmondat: „Vannak emberek, akikre kár pazarolni a jövőt.”

Sztori: Shannon McFarland gyönyörű modell jól menő karrierrel (na, én a teleshop reklámot is idesorolom), jóképű vőlegénnyel. Egy nap hazafelé tart az autójával, amikor valaki arcon lövi. Nem bízok sokat a fantáziátokra, ezért is raktam be egy sokkoló könyvborítót, ami jól mutatja, hogy mi marad Shannon arcából a „baleset” után. Csak folyadékkal képes táplálkozni, nem tud többé normálisan beszélni, természetesen a karrierjének vége szakad és a vőlegénye is elhagyja. Láthatatlan szörnyé válik: senki sem bír többé ránézni. Ekkor találkozik a kórházban Brandy Alexanderrel, a királynők királynőjével, egy férfival, akiből hamarosan teljes értékű nőt operálnak az orvosok.
A „királynők királynője” pont olyan, mint Shannon a vele történt tragédia előtt: csodaszép és magabiztos. Felkarolja az egykori modellt, és nekivágnak az országnak egy Seth nevű férfival, hogy kitalálják, mit kezdjenek a jövőjükkel. Gazdagok eladó házait nézik meg, és drága, könnyen eladható gyógyszereket lopnak, így a pénz miatt sem kell aggódniuk.
A regény nem oszt meg velünk égbekiáltóan hatalmas tanulságokat: a mai világban külcsín fontosabb, mint a belbecs, de mindezt nagyon szórakoztatóan meséli el. Nagy csavarok, és eszement humor (hívhatjuk szatirikus humornak is) szövi át a történetet. A könyv egyik időpontról és helyszínről a másikra ugrik. Így szépen lassan ismerjük meg a teljes igazságot, és így jövünk rá, hogy semmi és senki sem az, mint aminek látszik vagy látszani akar.
Személy szerint: 9/10
Érdekesség: Palahniuk első regényét soha sem adta ki, mert úgy gondolta, hogy nem elég jó. Második regénye volt a Láthatatlan szörnyek, de ezt a kiadó gáncsolta el, mert túl sokkolónak találta. Ekkor kezdte el írni a Harcosok klubja című, legnagyobb ismeretségnek örvendő művét, azzal a megfontolással, hogy egy még durvább történettel bosszantsa fel a kiadóját. Ezt azonnal megjelentették.
Kinek ajánlom? Erős gyomrú embertársaimnak, és azoknak, akik szeretnének többet tudni a különböző gyógyszerekről, de unják a gyógyszer-tájékoztatókat.

Címkék: kritika amerikai 18plusz palahniuk

A bejegyzés trackback címe:

https://tetelmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr922750989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása