Apa és fia

 2011.02.17. 18:12

 

Tételmondat: „Minden apa hős a fia szemében. Legalábbis amíg túl kicsi, hogy másokat is megismerjen.”
Sztori: Harrynek mindene megvan: jó állás egy talk show producereként, gyönyörű feleség, cuki gyermek. De egy este hirtelen őrülettől vezérelve, és mert életét dögunalmasnak tartja, lefekszik az egyik munkatársnőjével. Miután a felesége ezt megtudja, Japánba megy hátrahagyva addigi életét. Mert ugye a hazug ember hamarabb megbotlik, mint a sánta kutya. Így hát a négy éves Pat nevelése Harryre marad, amire ideje is jut, miután az állásából is kirúgják. Harrynek hirtelen egyedülálló szülőként kell helytállnia. Átértékeli addigi életet, és az apjához fűződő viszonyát is.
A regény elég sok témát boncolgat: megcsalás, válás, szerelem, gyereknevelés, kapcsolat a szülőkkel, munka, betegség. Csupa olyan kérdés, amivel a 30-as korosztály nap, mint nap szembenéz. De teszi mindezt rengeteg szeretettel, humorral és öniróniáival, ami nagyon élvezetessé teszi a könyv olvasását. Lehet, ha mindenki ezekkel felvértezve állna az élethez, könnyebben venné az akadályokat.
Mindenki számára lesznek a könyvben torokszorító részek, attól függően, hogy milyen akadályokkal nézett szembe eddig az életében. Vannak egyedülálló barátaim, vannak, akik már elváltak, akik elvesztették a munkájukat, vagy akik a gyerekneveléssel birkóznak. Nekik kifejezetten ajánlom Parsons regényét: hadd nevessenek kicsit más kárán, és utána egy kicsit magukon is.
Személy szerint: 7/10
Érdekesség: 1984-ben tönkrement Parsons házassága, és egyedül nevelte az akkor 4 eves fiát, Bobby-t. Ez az időszak ihlette a regényt.
Kinek ajánlom? Akinek van apukája, akinek volt, és aki maga is apa.

Címkék: kritika humor regény apa angol parsons

A bejegyzés trackback címe:

https://tetelmondat.blog.hu/api/trackback/id/tr572668568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása